Plaatopname

Het eerste album van klassiek pianist Ako Taher is een feit.

 

Naast bekende composities van Liszt, Chopin, Ravelli is een door Ako Taher gecomponeerde Irakeese Maqam op de LP te horen. De Maqam is een Irakees – Arabisch volkslied welke Ako Taher combineert met westerse klassieke muziek. Hiermee geeft hij een unieke toevoeging aan het klassieke repertoire.

 

De rol die muziek speelt in het leven van Ako gecombineerd met de complexe emoties opgedaan door zijn ervaringen, geven zijn vertolkingen van bestaande composities een gevoeligheid en diepgang met een bijzondere klankkleur.

De LP is geproduceerd in en door Gallery RitsArt in samenwerking met Music2. Fritz de With van STS Records, de enige in Nederland die nog weet hoe authentieke analoge opnames te maken, nam deze live-experience op. Deze persoonlijke en intieme opnamesituatie maakt het luisteren van deze LP een bijzondere, authentieke live muziekbeleving.

 

De Duitse kunstenares Corinna Weiner is tijdens de opnames speciaal uit Berlijn gekomen om Ako Taher te schilderen. Dit heeft geresulteerd in drie prachtige schilderijen die op de hoes verwerkt zijn. Door de beperkte oplage is deze LP een echte collectors item voor zowel audiofielen, liefhebbers van klassieke muziek en kunstliefhebbers.

 

Sander de Kramer, die Ako Taher sinds hun ontmoeting in 2014 bij het televisieprogramma ‘De Wandeling’ een warm hart toedraagt heeft vrijdagavond 8 maart 2018 het eerste exemplaar van het album gekregen bij Gallery RitsArt.

De prijs van de LP is 27,50 euro.